Wassen, zweten en zwoegen
22 november 2021 

Wassen, zweten en zwoegen

In 1900 was er nog geen elektriciteit. Alles werd met de hand gedaan, al dan niet met hulpmiddelen als een ton met een schop, een wasrek, een grote teil, en/of een mangel.

Kun je je dat nog voorstellen? Om zo je was te moeten doen? Het is zwaar voor je lichaam en het kost enorm veel tijd.


Toen de wasmachine zijn intrede deed en men doorkreeg hoeveel tijd er mee bespaard werd, werden ze gretig afgenomen. Immers, iedereen heeft was, iedereen heeft het nodig. Er was ook geen kennis voor nodig, niet voor niets kwam de uitdrukking: een kind kan de was doen!


Maar toen kwam de computer, deze heeft net iets meer knopjes en het vergt ook iets meer kennis. Een computer die je vóór je kunt laten werken, ipv tegen.


De computer, waar je razend snel brieven/mails en offertes mee kunt schrijven; waar je zelfs fouten mee kan en mag verbeteren. DIE toets weet iedereen blind te vinden inmiddels: de backspace! Een computer waar mensen hele dagen achter zitten te werken, zwoegend met 2 vingers.


Dan denk ik: was jij thuis dan ook nog met een wasrek met een grote teil?


Haal jezelf niet langer door de mangel, leer dan blind typen. Het bespaart je 184 uur tijd per jaar (wanneer je 2 uur per dag met typewerk bezig bent) op jaarbasis.Dat is dus een volledige maand aan tijd.


Het geeft je focus op de inhoud van je werk, zorgt voor verbinding en verlaagt je werkdruk en de kans op RSI gerelateerde klachten.

Over de schrijver
Wie ben ik? Ik ben Diana Box, beter bekend als juf Diana. Dé juf bij Type Talent