Blind typen mét digitale les

Blind leren typen mét digitale les

Wil jij dat je kind hogere cijfers haalt & sneller klaar is met zijn/haar huiswerk?
En wil je dat je kind het rustig vanuit huis kan leren maar met een echte juf?
De lessen zijn helemaal coronaproof!
Wil je dat ook? Lees dan snel verder…

blind typen met digitale les

Les in Zoom

Op de afgesproken tijd, komt je kind naar de les in Zoom. Hij/zjj heeft hiervoor een link ontvangen.
De eerste les leg ik alles uit over Typeworld. Dit is het online programma waarin je zoon/dochter gaat oefenen, om blind te leren typen.
Daarna vertel ik je kind welke letters hij/zij gaat leren op eiland 1 en waar hij/zij de vingers neer moet zetten op het toetsenbord. Ook vertel ik je kind wat de juiste werkhouding is en waar hij/zij op moet letten. Dit herhaal ik elke les, zodat je kind het niet kan vergeten.

Je kind kan de uitleg goed horen want ik kan het kletsen van alle leerlingen uitzetten; dat is handig he pastedGraphic.png.
Vragen kunnen gesteld worden in de chat of door een hand op te steken. .

 

Break out rooms:

Hierna verdeel ik de klas in kleine gezellige groepjes en mag je kind zelf aan de slag met de oefeningen.
Dit oefenen gebeurt in Typeworld; Typeworld is opgebouwd uit 20 eilanden. Op de eerste 15 eilanden leert je kind nieuwe letters, cijfers en leestekens. Eiland 16 t/m 20 is herhaling.
Terwijl je zoon/dochter oefent, let ik op zijn/haar werkhouding, kijk ik of hij/zij goed blind typt én zie ik of er hamertjes worden gemaakt van de vingers. (dit is een lichte kromming van de handen)
Het zal gek klinken maar door mijn jarenlange ervaring, kan ik dat aan je zoons/dochters lichaamshouding zien, zonder dat ik de handen zie. Wanneer het scherm met me gedeeld wordt, kan ik de oefeningen meekijken. Zo zie ik of je kind rustig en ritmisch typt en kan ik je kind bijsturen, waar het nodig is.

 

Huiswerk:

Op het einde van de les komen we allemaal weer terug bij elkaar en vertel ik wat het huiswerk is voor de volgende les.
Het huiswerk wordt ook verstuurd per mail, zodat het altijd  terug gezocht kan worden. Jij als ouder, krijgt hiervan een kopie in de mail.
Van elke mail die ik verstuur, ontvang je als ouder een kopie.

 

Wat leert je kind allemaal?

Eerst leert je kind de letters automatiseren (hij/zij hoeft niet meer na te denken waar de letters staan… het gaat automatisch/vanzelf).
Door rustig en ritmisch te typen, leert je kind dit het snelst. Er zijn oefeningen op nauwkeurigheid en ritme maar er zijn ook leuke games.

Daarna gaat je kind oefenen om langer achter elkaar te typen, om de snelheid op te bouwen.
Dit doet je kind door leuke, leerzame of grappige teksten te typen. Al heel snel kan hij/zij met gemak zeven minuten achter elkaar typen.

 

Leuke teksten!

Weet je kind een leuk onderwerp, waar hij/zij graag over wil typen? Laat het me weten, dan maak ik er een fijne tekst over.
Zo wordt oefenen nog leuker. Al snel lukt het je kind , om 100 aanslagen per minuut te halen.
Overal waar een computer met internet is, kan er geoefend worden. Het programma slaat alle gemaakte oefeningen op,
zodat je kind altijd precies weet waar hij/zij gebleven is.

 

Heeft je zoon/dochter hulp nodig?

In het programma zit ook een mailserver. Loop je kind thuis vast, of weet hij/zij even niet meer hoe het moet, dan kan hij/zij mij altijd mailen.
Binnen 24 uur heb ik altijd geantwoord zodat je kind snel weer verder kan.
Zijn de oefeningen te moeilijk of gaan ze te snel, dan stel ik het programma bij; zo hoeft je kind nooit langer dan 3x 30 minuten per week te oefenen.

Het examen

Doordat het examen lijkt op een gewone les, is het heel wat minder spannend dan dat het lijkt.

Je typt dan 2 teksten van 7 minuten.

Deze teksten moeten minimaal 100 aanslagen per minuut* hebben en je mag  maximaal 0,5 % fout hebben. Dit klinkt heel streng maar je mag de gemaakte fouten verbeteren met de backspace. Ik leer je rustig en ritmisch te typen zodat je weinig fouten maakt en dus ook weinig hoeft te verbeteren.

(*Voor kinderen met dyslexie 80 aanslagen per minuut)

 

Meld je kind nu aan voor onze typecursus