Over mij

Ik help je om blindelings te leren vertrouwen op je vingers

Wie is juf bij Type Talent ?

Hallo, ik ben Diana Box en de juf bij Type Talent.
Na 5 jaar typeles te hebben gegeven was mijn oude jas aan vervanging toe; het sloot niet meer aan op mijn visie en passie voor onderwijs. Ik besloot een nieuwe weg in te slaan die ruimte biedt voor een eigen aanpak en richtte Type Talent op.

Ik vind dat ieder kind de kans moet krijgen ‘om blind typen’, in de vingers te krijgen. Juist in dit digitale tijdperk waarbij de pen steeds vaker vervangen wordt door het toetsenbord. Er moet zoveel digitaal aangeleverd worden en het bespaart een kind  zo enorm veel tijd wanneer hij/zij blind kan typen.
Wanneer ik zelf op mijn telefoon doe whats app’ en, ben ik kort van stof. Puur omdat ik met 1 vingertje/soms 2, de letters moet zoeken. 
Zo werkt het ook met typen. Als kinderen de letters moeten zoeken ligt daar de focus. Korte antwoorden als gevolg: doodzonde!

Ieder kind is uniek en leert anders. Mijn persoonlijke aanpak tijdens de (digitale) lessen, alsmede online begeleiding, houdt daar rekening mee.
Per mail beantwoord ik alle vragen maar vind het ook erg leuk om complimentjes uit te delen, wanneer er hard gewerkt wordt.

Voor kinderen met een (leer) stoornis of beperking lijkt een typecursus soms te hoog gegrepen.
Terwijl juist deze kinderen er zoveel baat bij hebben. Heerlijk om te zien dat het zelfvertrouwen zo enorm groeit. Dat maakt mij blij!
Ik help graag door aangepaste oefeningen te maken of een manier te verzinnen, zodat het voor ieder kind mogelijk én leuk is om te leren typen.

Heeft je kind dyslexie, Pdd-nos, ADHD/ADD of Down syndroom?
Geen probleem! Voor kinderen met dyslexie heb ik extra kleine groepjes gemaakt met een extra les.
Mocht het vaste programma niet lukken, dan maak ik aangepaste oefeningen voor jouw kind. Waar een wil is, maken we samen de weg. Twijfel je of het geschikt is voor je kind of wil je iets met me bespreken, aarzel niet en stuur me een e-mail of bel me even.

Tijdens de lessen wordt er hard gewerkt maar er is ook ruimte voor gezelligheid en plezier. Ik houd van lachen en  doordat  de l essen gezellig zijn,  vinden kinderen het ook niet erg om naar de les te komen.  Wanneer mijn leerlingen gaan oefenen om snelheid op te bouwen maak ik (op aanvraag) leuke teksten voor ieder kind. Zo zijn er altijd leuke teksten om te typen. Zo is de tekst over moppen bv heel populair. Daar staat een mop in, enorm  flauw, maar ik vind hem nog altijd leuk!  In de les vertel ik welke mop dat is.

 

typetalent-home-2-diana
typetalent-home-2-diana

Ik stel me graag aan je voor

Wat kun je van mij verwachten?

100% slagingsgarantie

Z

Type cursus met digitale les

Eens in de twee weken heb je les. Wanneer je je aanmeldt, samen met je vriendinnetje/vriendje zit je bij elkaar in de groep (vermeldt dit even bij het aanmelden).
Dit werkt stimulerend en motiverend. Tijdens de ) les is er genoeg tijd voor individuele aandacht. Hierbij let ik goed op je werkhouding en de vingerzetting, zodat je het goed aanleert. Ook leer je vanaf het begin, om rustig en ritmisch te typen.

Z

Maatwerk

Typen is voor iedereen te leren! Of je nu dyslexie, PDD-NOS, ADHD, Down syndroom of een andere ‘bijzonderheid’ hebt. Ieder kind is uniek. Het programma waar je mee leert typen biedt alle ruimte om aanpassingen in te maken. Ik kan het niveau naar boven of naar beneden bijstellen maar ook teksten en/of oefeningen toevoegen. Ik zorg er voor dat de cursus altijd is afgestemd op jouw behoeften. Hierdoor kan je in eigen tempo leren typen.

Z

Het Examen....en de diploma uitreiking

Het examen maak je op school en lijkt op een gewone les. Hierdoor is het heel wat minder spannend en gaat het je prima lukken! Je typt twee teksten van 7 minuten.. In de les heb je dit al zo vaak geoefend zodat je exact weet wat er van je verwacht wordt (minimaal 100 aanslagen per minuut en maximaal 0,5 procent fout.. ).
Direct na het examen weet je of je geslaagd bent en is de diploma uitreiking. 

Hierbij zijn je ouders/verzorgers, broertjes en zusjes van harte welkom en omdat het een klein feestje is, zorg ik voor een feestelijke traktatie.

De typecursus zit er dan weer op! Jij hebt hard gewerkt en samen met de andere leerlingen, mij weer een trotse juf gemaakt!! Dank je wel!

Z

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt niet alleen les van me, ook tussen de lessen in controleer ik of je goed oefent én of je op de juiste manier oefent. Waneer ik zie dat je beter op een andere manier kan oefenen, leg ik je dat via een mailtje  uit. Hiervan krijgen je ouders een kopie. Vind je iets erg moeilijk, of wil je me iets vragen? Dan kan je me zelf een berichtje sturen via de mailserver. Binnen 24 uur krijg je altijd antwoord, zodat je snel weer verder kan.

Z

Huiswerk

Om de letters goed te leren automatiseren, is het belangrijk dat je je huiswerk maakt. De duur van het huiswerk scheelt per kind. Des te rustiger dat je typt, des te minder fouten dat je maakt en des te sneller ben je klaar met je huiswerk. Wanneer je je huiswerk niet afkrijgt in 3 x 30 minuten per week oefenen,
pas ik je programma aan. Zo hoef je nooit langer dan anderhalf uur per week te oefenen. In de les werk je al aan het huiswerk. De oefeningen die klaar zijn, hoef je thuis niet meer te maken. Elke les begint met het controleren of je huiswerk af is. Deze controle werkt goed als stok achter de deur.

Z

Ik vind het belangrijk dat iedereen kan leren typen.

Alhoewel er geen contractuele samenwerking is met Stichting Leergeld, kan er toch via Stichting leergeld een aanvraag worden ingediend voor de vergoeding van het cursus geld. Kijk op de site van Stichting Leergeld www.leergeldveldhovendekempen.nl voor de voorwaarden en aanmeld procedure.

Wat is de meest gestelde vraag van de kinderen tijdens de les?

“Juf, kan jij ook typen?”

Benieuwd naar het antwoord? Klik dan hier!

Meld je nu aan